Skip to content

Klaar voor de start

De overgang naar hernieuwbare energiebronnen is even noodzakelijk als ingrijpend, zéker als energie je core business is. Feit is dat Gunvor Energy Rotterdam stapsgewijs afscheid neemt van de traditionele crude. Dag fossiel. Hallo duurzame brandstoffen.

Kans op kans op kans

De energietransitie betekent dat er nieuwe processen worden geïntroduceerd in onze fabrieken. Dit voor een duurzamere wereld. Wat er nodig is voor een duurzame wereld is in ontwikkeling. We blijven immers transport nodig hebben en recycling van materialen moeten ook uitgevoerd worden. Hierdoor ontstaan tal van kansen in uiteenlopende segmenten. Met voor Gunvor telkens een andere, essentiële rol. Denk daarbij ook aan duurzame vliegtuigbrandstof, circulaire naphta, opslag en distributie van waterstofdragers.

Iedereen wint

De overstap van traditionele olieraffinaderij naar groene producent is een uitdaging. Eentje die we samen met strategische partners oppakken. En dat heeft dan weer een win-win tot gevolg. We slaan de handen ineen met partners, waardoor we kunnen profiteren van elkaars kennis van nieuwe processen. Onze partners maken gebruik van onze unieke locatie, onze infrastructuur en onze ervaring van bijna 60 jaar met het opereren van een raffinaderij.

Verander mee!

De komende jaren gaan we aan de slag om bepaalde installaties af te breken om ruimte te maken voor nieuwe installaties. Maar de meeste infrastructuur is relatief eenvoudig voor te bereiden op de toekomst. Hetzelfde geldt voor iedereen die bij ons werkt. Heb je de wil en flexibiliteit om mee te veranderen en mee te bouwen aan bijvoorbeeld een waterstof terminal? Wij gaan in ieder geval flink investeren in talent, ervaring én ondersteunende processen. Alles om onze transitie tot een succes te maken.