Gunvor Group veroordeelt ondubbelzinnig de oorlog in Oekraïne en het zinloze geweld dat plaatsvindt tegen de burgerbevolking.

Hoewel Gunvor een geschiedenis heeft in Rusland, heeft de handel van het bedrijf vandaag geen materiële blootstelling aan het land.

Sinds 2014 is Gunvor voor het grootste deel in handen van de voorzitter en CEO van het bedrijf, Torbjörn Törnqvist, die vandaag 88,4% van de aandelen bezit, terwijl de rest in handen is van medewerkers van Gunvor. Er zijn geen externe aandeelhouders of economische belangen, Russisch of anderszins.

Gunvor heeft zijn volledige Russische activaportefeuille in 2015 afgestoten, met uitzondering van een minderheidsbelang in de Ust-Luga Oil Products-terminal, dat momenteel wordt herzien. Gunvor heeft geen andere materiële materiële activa in Rusland.

De hoop en gebeden van alle Gunvor-medewerkers zijn voor onmiddellijke vrede in Oekraïne, en de Gunvor Foundation werkt momenteel aan het ondersteunen van liefdadigheidsinstellingen die de resulterende humanitaire crisis helpen.