• Gunvor zal vanaf 2021 krakerklare grondstof uit plastic afval leveren aan Dow in Europa, die zal worden gebruikt om circulaire plastics voor klanten te produceren.
  • Overeenkomst voegt schaal toe aan Dow’s circulaire polyethyleenproductie, waardoor meer afvalplastic wordt teruggewonnen en uit het milieu wordt gehouden.

Dow (NYSE: DOW) heeft een overeenkomst gesloten met Gunvor Petroleum Rotterdam, een volledige dochteronderneming van Gunvor Group Ltd (Gunvor) om pyrolyse-oliegrondstoffen afkomstig van plastic afval te zuiveren als onderdeel van de aangekondigde acties van vorige week om de wereldwijde mogelijkheden voor circulaire kunststoffen uit te breiden. Gunvor zal vanaf 2021 krakerklare grondstof leveren aan Dow in Europa, die zal worden gebruikt om circulaire kunststoffen voor klanten te produceren. Het zuiveringsproces is nodig om ervoor te zorgen dat de pyrolyse-oliegrondstoffen van voldoende kwaliteit zijn om nieuwe polymeren te produceren.

“De overeenkomst bouwt voort op Dow’s langdurige relatie met Gunvor en maakt gebruik van de schaalvoordelen die nodig zijn om een ​​circulaire economie voor kunststoffen weer een stap dichterbij te brengen”, zegt Diego Donoso, President van Dow’s Packaging and Specialty Plastics-activiteiten. “Naast onze inspanningen om te ontwerpen voor recycleerbaarheid, passen we geavanceerde recyclingtechnologieën toe waarmee we meer afvalplastic kunnen terugwinnen en hergebruiken dat anders verloren zou gaan.”

Gunvor is een ervaren verwerker van ruwe oliën met een sterke Europese aanwezigheid en brengt expertise in die de kwaliteit van pyrolyse-oliegrondstoffen verder kan verbeteren. De overeenkomst met Gunvor ondersteunt de geavanceerde recyclingovereenkomsten van Dow met Mura, Fuenix en New Hope en vormt een aanvulling op het voornemen van Dow om een ​​zuiveringseenheid op schaal van marktontwikkeling in Terneuzen, Nederland, te versnellen, die zal zorgen voor extra zuiveringscapaciteit. Deze collectieve inspanningen tonen aan dat er voortdurend vooruitgang wordt geboekt bij het behalen van de aangekondigde duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf om plastic afval te stoppen, de cirkel te sluiten en het klimaat te beschermen.

“Door voort te bouwen op onze langdurige relatie met Dow, implementeert Gunvor onze korte termijnstrategie om de bestaande traditionele activabasis van de Groep te benutten om de doelstellingen van de energietransitie op een commercieel haalbare manier te bevorderen”, aldus Gunvor Group CEO, Torbjörn Törnqvist. “Het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid is een prioriteit.”